SosyalistForum
|
|
| AHMED ARİF ŞİİRLERİNDEN SEÇMELER.. | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
bercheste Moderator
Mesaj Sayısı : 37 Yaş : 32 Nerden : İSTANBUL / ÜMRANİYE / 1 MAYIS Başarı Puanı : Rep : Kayıt tarihi : 29/07/08
| Konu: AHMED ARİF ŞİİRLERİNDEN SEÇMELER.. Ptsi Ağus. 04, 2008 11:17 am | |
| AY KARANLIK
Maviye/Maviye çalar gözlerin, Yangın mavisine/Rüzgarda asi, Körsem/Senden gayrısına yoksam Bozuksam/Can benim, düş benim, Ellere nesi? Hadi gel, Ay karanlık... İtten aç/Yılandan çıplak, Vurgun ve bela Gelip durmuşsam kapına Var mı ki doymazlığım? İlle de ille/Sevmelerim, Sevmelerim gibisi? Oturmuş yazıcılar Fermanım yazar N'olur gel, Ay karanlık... Dört yanım puşt zulası, Dost yüzlü, Dost gülücüklü Cıgaramdan yanar. Alnım öperler, Suskun, hayın, çıyansı. Dört yanım puşt zulası, Dönerim dönerim çıkmaz. En leylim gecede ölesim tutmuş Etme gel, Ay karanlık... | |
| | | bercheste Moderator
Mesaj Sayısı : 37 Yaş : 32 Nerden : İSTANBUL / ÜMRANİYE / 1 MAYIS Başarı Puanı : Rep : Kayıt tarihi : 29/07/08
| Konu: Geri: AHMED ARİF ŞİİRLERİNDEN SEÇMELER.. Ptsi Ağus. 04, 2008 11:25 am | |
| HABERİN VAR MI TAŞ DUVAR?
Haberin var mı taş duvar? Demir kapı, kör pencere, Yastığım, ranzam, zincirim, Uğrunda ölümlere gidip geldiğim Zulamdaki mahzun resim. Görüşmecim yeşil soğan göndermiş Karanfil kokuyor cigaram Dağlarına bahar gelmiş memleketimin.. | |
| Konu: Geri: AHMED ARİF ŞİİRLERİNDEN SEÇMELER.. Ptsi Ağus. 04, 2008 11:25 am | |
| KALBİM DİNAMİT KUYUSU
Beni, gözlerin götürür Gözlerin Aşkla, acıyla... Kuşatmışlar Sesimi, soluğumu Kesilmiş Tuz-ekmek payım Vurgunum Ve darda, Gözaltındayım. Dal, kor keser Penceremde açarsa Kuş, vurulur Üzerimden uçarsa. Ve hal böyle böyle, Yol bu yöndeyken Gelir, Ki her gelişinde Daha da içten Gelir, Soluk soluğa Benim olursun. Amansız sarmasında Kollarımın Esrik, Çığlık çığlığa Erir, kar gibi vücudun... Nicedir, Kahpe ağzında Bir salgın, Bir deprem gibi künyemiz. Nicedir, Başımıza zindan dünyamız. Biz ki Yarınıyız halkın, Umudu, yüzakıyız, Hıncı, namusu... Şafakları, Taa şafakları Hey canım, Kalbim Dinamit kuyusu... | |
| Konu: Geri: AHMED ARİF ŞİİRLERİNDEN SEÇMELER.. Ptsi Ağus. 04, 2008 11:27 am | |
| ÖYLE YIKMA
öyle yıkma kendini öyle mahsun, öyle garip... nerede olursan ol içerde, dışarda, derste, sırada, yürü üstüne üstüne tükür yüzüne celladın fırsatçının, fesatçının, hayının... dayan kitap ile dayan iş ile tırnak ile, diş ile umut ile, sevda ile, düş ile dayan rüsva etme beni! | |
| Konu: Geri: AHMED ARİF ŞİİRLERİNDEN SEÇMELER.. Ptsi Ağus. 04, 2008 11:28 am | |
| SEVDAN BENİ
Terketmedi sevdan beni, Aç kaldım, susuz kaldım, Hayın, karanlıktı gece, Can garip, can suskun, Can paramparça... Ve ellerim, kelepçede, Tütünsüz, uykusuz kaldım, Terketmedi sevdan beni... | |
| Konu: Geri: AHMED ARİF ŞİİRLERİNDEN SEÇMELER.. Ptsi Ağus. 04, 2008 11:30 am | |
| UNUTAMADIĞIM
Açardın, Yalnızlığımda Mavi ve yeşil, Açardın, Tavşan kanı, kınalı-berrak. Yenerdim acıları, kahpelikleri...
Gitmek, Gözlerinde gitmek sürgüne. Yatmak, Gözlerinde yatmak zindanı. Gözlerin hani?
"To be or not to be" değil. "Cogito ergo sum" hiç değil... Asıl iş, anlamak kaçınılmaz'ı, Durdurulmaz çığı Sonsuz akımı.
İçmek, Gözlerinde içmek ayışığını. Varmak, Gözlerinde varmak can tılsımına. Gözlerin hani?
Canımın gizlisinde bir can idin ki Kan değil,sevdamız akardı geceye, Sıktıkça cellad, Kemendi...
Duymak, Gözlerinde duymak üç-ağaçları Susmak, Gözlerinde susmak, Ustura gibi... Gözlerin hani? | |
| Konu: Geri: AHMED ARİF ŞİİRLERİNDEN SEÇMELER.. Ptsi Ağus. 04, 2008 11:31 am | |
| ŞİİR -1
Ve güneş yasak Duvarlar vardır Ve korkunçtur yalnızlığı ranzaların Sen yatağında yanüstü düşmüşsün Dudaklarında dost cıgaran Kaysılar belki bu gece çiçek açacaktır Çalmış kışlaların yat boruları Kalmışsın en güzel kavgaların haricinde Kalbin, Zonguldak'ta çökmüş bir kuyu Kafan, sokak çarpışmasıdır Çin'de.. | |
| Konu: Geri: AHMED ARİF ŞİİRLERİNDEN SEÇMELER.. Ptsi Ağus. 04, 2008 11:32 am | |
| ŞİİR-2
Bir mavi gül bahçesi yorganım uyku saçlarımın meçhul şarkısı sonra yastığımda ilk gölgen kızlık ve ilk unutuluş hürriyet raksı
yumuşaklığında köpükten öpüşlerin mukaddes günahlar cenneti oda dikişsiz beyazlığında tüllerin bir ay süzülecek buluta
ve bir mavi şarap gözlerindeki musiki gölgelerinde yorgun sen hep öylesine güzel sevdalım ben sana Alahsızcasına vurgun | |
| Konu: Geri: AHMED ARİF ŞİİRLERİNDEN SEÇMELER.. Ptsi Ağus. 04, 2008 11:32 am | |
| SUSKUN
Sus, kimseler duymasın, Duymasın, ölürüm ha. Aymışam yarı gece, Seni bulmuşam sonra. Seni, kaburgamın altın parçası. Seni, dişlerinde elma kokusu Bir daha hangi ana doğurur bizi? Ruhum... Mısra çekiyorum haberin olsun. Çarşıların en küçük meyhanesi bu, Saçları yüzümde kardeş, çocuksu. Derimizin altında o ölüm namussuzu... Ve Ahmedin işi ilk rasgidiyor. İlktir dost elinin hançersizliği... Ağlıyor yeşil.
Rüya, bütün çektiğimiz. Rüya kahrım, rüya zindan. Nasıl da yılları buldu, Bir mısra boyu maceram... Bilmezler nasıl aradık birbirimizi, Bilmezler nasıl sevdik, İki yitik hasret, İki parça can. Çatladı yüreği çakmaktaşının, Ağıyor gökkuşaklarının serinliğinde Çağlardır boğulmuş bir su... Ağıyor yeşil. | |
| | | Okaliptusbl Admin
Mesaj Sayısı : 101 Başarı Puanı : Rep : Ruh Hali : Yorgun Kayıt tarihi : 22/07/08
| Konu: Geri: AHMED ARİF ŞİİRLERİNDEN SEÇMELER.. Ptsi Ağus. 04, 2008 12:01 pm | |
| | |
| | | | AHMED ARİF ŞİİRLERİNDEN SEÇMELER.. | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|